20ste editie Halse Dag groot succes


Tijdens de 20ste editie van de Halse Dag stegen twee prijswinnaars met een luchtballon op vanaf de Halse Dag.

Tijdens de 20ste editie van de Halse Dag stegen twee prijswinnaars met een luchtballon op vanaf de Halse Dag.

De 20ste editie van de Halse Dag in Halle was een groot succes. “We hebben een top aantal bezoekers gehad,” aldus voorzitter Sander Nijhuis. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde feestdag.”

Met meer dan 3.000 bezoekers en 65 deelnemers aan de streekmarkt bruiste Halle meer dan ooit tevoren tijdens de Halse Dag. Bezoekers genoten volop van het brede aanbod aan goede koopwaar, gingen veel in gesprek met lokale ondernemers en deden mee met de grote loterij om zo kans te maken op de hoofdprijs: een luchtballonvaart voor twee personen. Nog op dezelfde dag zijn de twee prijswinnaars vanaf het voetbalveld in Halle opgestegen onder toeziend oog van vele toeschouwers.

Ook het beachvolleybaltoernooi van de SV Halle, dat gedurende de dag gehouden werd op het plein voor Eetcafé De Woage trok veel bekijks. Veel bezoekers moedigden de teams aan die op het “strand” speelden dat Transportbedrijf Vels en de firma Luimes de dag ervoor mooi strak hadden neergelegd.
Met het weer had de Halse Dag het ook dit jaar weer goed getroffen. “De hele dag hebben we volop zon gehad,” aldus Nijhuis. “Het thema van deze Halse Dag was Caribisch. Het strand, de palmbomen, de strandstoelen; alles hadden we ingericht in Caribische stijl. Het zonnige weer maakte het plaatje compleet.”

Als klap op de vuurpijl trok onverwachts een groep Caribische drummers met danseressen door de Dorpsstraat van Halle. “Ik schrok er eerst wel een beetje van, maar ik vond het geweldig,” vertelt een enthousiaste bezoekster. “En ik niet alleen. Ik zag velen aan de kant foto’s maken en meedansen op de maat van de muziek.” “Prachtig om te zien en perfect voor de sfeer,” stemt een andere bezoeker toe.

Maar er was nog meer te zien en horen. Zo draaide dj Hugo Heideman live muziek, traden onder andere de linedancers, Niet Zoegen Moar Bloazen, gezelligheidskoor KIEKAN en Harmonicaclub Halle-Heide op, en konden kinderen zich volop vermaken met springkussens, een draaimolen, schiettent, skelterbaan en een zandbult. Tevens waren vele oldtimers en machines te bewonderen, zoals de enorme doorzaaimachine van Wassink van de Schotman en een antieke (nog werkende) dorsmachine van Bouwbedrijf Nijenhuis, welke opgesteld stonden bij sponsor Coops. Daarnaast hadden ook de grote kerk van Halle en Dorpshuis De Korenaar de deuren geopend.

Het aanbod aan eten was dit jaar eveneens subliem. Een vers gerookte paling, echte Duitse curryworst, vers gebakken wafels, appeltaart en oliebollen; er was voor ieder wat wils. Mede dankzij het mooie, zonnige weer stroomden de terrassen van Eetcafé De Woage en Nijhof al snel vol, waar veel bezoekers nog tot laat in de avond wat bleven drinken.

En volgend jaar? “Dankzij de vele sponsoren van de Halse Dag is het mogelijk om ook volgend jaar weer een Halse Dag te organiseren. Zoals altijd vindt deze dag plaats op de eerste zondag van september. We gaan druk aan de slag om ook deze editie succesvol te laten verlopen,” vertelt Nijhuis. “Dus tot ziens in Halle op zondag 6 september 2015.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.