Bomvol programma tijdens jubileum editie Halse Dag op 1 september


Zondag 1 september is de 25e editie van de Halse Dag in Halle. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12:00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag. Dankzij de vele sponsoren (lokale bedrijven en in het bijzonder Stichting Sport en Ontmoeten en Halle’s Belang) is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een bomvol en divers programma neer te zetten. Op het centrale plein keert het succesvolle beachvolleybaltoernooi terug, er zijn veel verschillende acts en muzikale optredens en men kan uiteraard weer goede koopwaar kopen op de streekmarkt.

De streekmarkt
Vaste prik op de Halse Dag is de streekmarkt. Een verzameling aan kramen met een rijke diversiteit aan aanbod slingert door de Dorpsstraat. Bezoekers kunnen er unieke producten kopen, iets bijzonders op de kop tikken of juist in gesprek gaan met verschillende verenigingen die zich ook op de markt presenteren.

Veel muziek
Naast de streekmarkt zijn er ook nog vele andere activiteiten die op het programma staan. Zoals al eerder bekend gemaakt, zal op het centrale plein het beachvolleybaltoernooi na succesvolle eerdere edities dit jaar terugkeren. En bij een feest hoort uiteraard ook muziek. Muziek, dat is er volop. Zo zijn er optredens van de Swing Masters, Music Maatje, Pop & Rockkoor Halle, Niet Zoegen Moar Bloazen, en nog meer.

Openstelling kerk en Dorpshuis de Korenaar
Ook de kerk en Dorpshuis de Korenaar openen weer hun deuren. In de kerk zijn er twee optredens (om 14:45 uur en 15:30 uur) van het Varssevelds mannenkoor, is er een expositie van werken van Gerry Kastein en Karin Wensink en zijn er verschillende standjes, zoals Amnesty, de Wereldwinkel en Present te bezoeken. Bij Dorpshuis de Korenaar is een expositie van Anja Holkenborg te bezichtigen, presenteren de ouderensoos en de dagopvang zich en zijn er in en rond de Korenaar verschillende oud-Hollandse spelen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ouderwets stoepranden.

Op de achtergrond wordt nog de laatste hand gelegd aan een grote activiteit die tot slot nog toegevoegd zal worden aan het programma. Kortom: het belooft een spectaculaire en feestelijke editie te worden van de alom bekende Halse Dag.

Share Button