Bruisend programma Halse Dag 2015


Bruisend programma Halse Dag

Tijdens de Halse Dag kunnen bezoekers goede koopwaar kopen, gezellig bijpraten met bekenden of deelnemen aan één van de vele activiteiten.

Op zondag 6 september a.s. vindt in Halle de 21ste editie van de Halse Dag plaats. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12:00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag.

Volop activiteiten
Het programma is als ieder jaar weer erg divers. Op het centrale plein vindt dit jaar een heus levend tafelvoetbaltoernooi plaats en er zijn vele live optredens in het dorp. Ook kunnen mensen goede koopwaar kopen op de streekmarkt, gezellig een drankje drinken op één van de terrassen en zijn ook de viervoeters welkom om hun kunstjes te vertonen bij de hondentraining.

Spectaculair levend tafelvoetbaltoernooi
De Halse Dag blijft ieder jaar vernieuwen. Zo verandert ook de grote sportactiviteit op het centrale plein van een beachvolleybaltoernooi naar een groots levend tafelvoetbaltoernooi. “Tijdens dit toernooi kun je zelf eens ervaren hoe het is om een poppetje van het welbekende tafelvoetbalspel te zijn. Iedereen van negen jaar en ouder kan zich met zijn of haar team vooraf opgeven via de website van de Halse Dag,” aldus voorzitter Sander Nijhuis. “Halle heeft veel talent in huis en we verwachten dan ook zeker dat het een spannend toernooi gaat worden.”

De streekmarkt
Ook dit jaar slingert er weer een streekmarkt door de Dorpsstraat. Hier kunnen bezoekers in gesprek gaan met lokale verenigingen en goede producten kopen bij lokale ondernemers. “Er zijn al veel aanmeldingen voor de streekmarkt,” zegt Nijhuis. “Ondernemers die nog willen deelnemen, moeten er dan ook snel bij zijn!” Opgeven kan via de website van de Halse Dag.
Tussen de ‘grote’ kramen leggen de jonge verkopers uit Halle wederom hun kleedje neer om als volwaardige verkopers hun spullen aan de man te brengen.

Bikewize, springkussens en meer
Maar er is nog meer te beleven voor de jongeren. Zo kunnen zij rondcrossen op een stoere BMX op het Bikewize fietsparcours, grabbelen naar een mooie prijs in de grabbelton of een rondje meedraaien in de draaimolen. Ook kunnen ze zich uitleven op het springkussen en de kleine dieren van de Varsseveldse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging aan aai over hun bol geven.

Overige activiteiten
Er valt dit jaar echter nog meer te beleven. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen bij diverse oldtimer auto’s, tractoren en motoren, treden de linedancers op en kunnen lekkerbekken genieten van onder andere stroopwafels, warme wafels en een vers gerookte paling. Ook zijn Dorpshuis “De Korenaar” en de grote kerk geopend. Het complete programma van de Halse Dag valt hier te lezen.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.