Gezellige drukte op de Halse Dag 2018


Gezellige drukte op de Halse Dag 2018

Zondag 2 september vond de 24e editie van de Halse Dag plaats. Met dit jaar een record aantal bezoekers; naar schatting zijn er bijna 3.000 mensen afgekomen op de feestdag in Halle. Kenmerkend voor deze editie waren onder andere de goede muziek, een grote klimtoren voor kinderen, de diversiteit op de streekmarkt en stralend weer.

Bijna 3.000 bezoekers
De Halse Dag is druk bezocht dit jaar. “We kijken terug op een zeer geslaagde dag,” vertelt Sander Nijhuis, voorzitter van de organisatie. “Van zowel de bezoekers als standhouders kregen we veel positieve reacties. En het was gezellig druk, naar schatting zijn er bijna 3.000 bezoekers geweest. Een record! Een dag om nog lang van na te genieten.”

Veel festiviteiten
Vaste prik tijdens de Halse Dag is altijd de loterij. Dit jaar maakten deelnemers kans op een prachtige tuinhaard, mede mogelijk gemaakt door De Heide Smid. Dat veel mensen hier kans op wilden maken, bleek wel uit de verkoop van de loten. Naast de loterij was er een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Dankzij een samenwerking met Stichting Sport en Ontmoeten was er een grote klimtoren van 7,5 meter en trad het toptrio DRI3MAN op op het centrale plein voor de Woage. Maar er was nog meer muziek. Zo kon men ook genieten van optredens van Pop- en Rockkoor Halle en Barbershop- & Close Harmonykoor Njoy. Ook was draaiorgelspeler Joris ten Have (bekend van Radio 538) aanwezig en werd er de hele dag door gespeeld op harmonica’s.

Naast de muziek bolde de streekmarkt uit van mooie koopwaar: tassen, sieraden, handgemaakte producten en zo verder. Ook de lekkerbekken konden hun hart ophalen. Een oliebol bij Supermarkt Hesselink, een loempia bij de loempiakraam, vers gebakken champignons of een van de andere lekkernijen die er te koop waren. Tevens konden bezoekers kennismaken met curling bij de stand van Stichting Sport en Ontmoeten. De Meedoen Roadshow trapte haar toer af die ze gaat maken door de Achterhoek om mensen mee te nemen in de wereld van digitalisering. Tot slot openden veel ondernemers hun deuren, evenals De Korenaar en de kerk van Halle waar binnen ook veel activiteiten waren.

Volgend jaar
Volgend jaar vindt de Halse Dag plaats op zondag 1 september 2019. “In 2019 bestaan we 25 jaar,” vertelt Nijhuis. “Reden voor een extra groot feest. In februari starten we als bestuur weer met de voorbereidingen voor deze dag. Iedereen die ideeën heeft of zich alvast wil inschrijven voor deelname aan de streekmarkt, kan contact met ons opnemen via de Facebookpagina of www.halsedag.nl. Wij kijken er in ieder geval alweer naar uit. Tot volgend jaar!”

Share Button