Halse Dag 2015 groot succes


Tijdens de Halse Dag van 2015 beklommen veel kinderen de “Halse Berg”.

Tijdens de Halse Dag van 2015 beklommen veel kinderen de “Halse Berg”.

De Halse Dag van zondag 6 september was een groot succes. Niet alleen inwoners van Halle zelf, maar ook vele anderen trokken naar Halle om leuke spullen te kopen op de streekmarkt, te genieten van lekkernijen en gezellig bij te praten met anderen. “We kijken terug op een zeer geslaagde dag,” aldus voorzitter Sander Nijhuis.

Ruim 2.500 mensen struinden tijdens de Halse Dag door de Dorpsstraat waar zoals altijd vele marktkramen stonden uitgestald met goede koopwaar. “Dit jaar waren er meer kramen dan ooit tevoren. En dat niet alleen: ook het aanbod was meer divers dan ooit,” vertelt Nijhuis. “Zo kon men onder andere sieraden, kleding en kunst kopen, kon men in gesprek met verenigingen en stichtingen en konden mensen smullen van de vele lekkernijen zoals stroopwafels, gebakken champignons, ijs en poffertjes.” Zoals gebruikelijk was er ook weer een loterij met dit jaar als hoofdprijs: drie maal een cadeaubon van 50 euro om te besteden bij Halse ondernemers.

Tijdens deze Halse Dag stond ook bewegen centraal. Op het centrale plein bij de kerk stond een grote klimtoren. Vele kinderen durfden de grote klim van maar liefst 12 meter aan en velen bereikten de top van deze “Halse Berg”. Ook konden kinderen hun hart ophalen tijdens het stoere Bikewize fietsparcours op het schoolplein. Ook Dynamic Gym was aanwezig met vele gymoefeningen. Niet alleen voor de menselijke bezoekers was er ruimte voor beweging; ook honden konden “gymmen” op het parcours dat Hondencentrum Achterhoek voor hen had uitgezet.

Naast de streekmarkt en de sportieve activiteiten was er ook veel te horen en te zien. Zo hadden de grote kerk en Dorpshuis de Korenaar de deuren geopend. Hier konden mensen spullen kopen, exposities bekijken en genieten van mooie muziek. Buiten draaide dj Jan Heusinkveld gezellige muziek, gaf het dweilorkest Niet Zoegen Moar Bloazen een live optreden en dansten de Halse linedancers vele malen op het podium bij Nijhof.  Ook bij Venderbosch draaide een dj stoere platen bovenop een gave auto.

Dankzij de vele sponsoren van de Halse Dag is het mogelijk om ook volgend jaar weer een Halse Dag te organiseren. Zoals altijd vindt deze dag plaats op de eerste zondag van september. “Binnenkort gaan we alweer druk aan de slag met de volgende editie,” vertelt Nijhuis. “Dus tot ziens in Halle op zondag 4 september 2016.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.