Halse Dag 2017 prachtig weer en lekker druk


De Halse Dag 2017 trok veel bezoekers.

Afgelopen zondag 3 september vond in Halle de 23e editie van de Halse Dag plaats. Net als andere jaren beloofde het programma weer een leuke dag voor jong en oud. Van de streekmarkt tot een survivalbaan van Jan in ’t Touw en van gezellige muziek tot lekker eten en drinken. En met succes. Ook deze editie waren er weer meer dan 2.500 bezoekers die in de prachtige zon van de dag hebben genoten. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie.

 

Streekmarkt

Als vanouds slingerde een sliert van circa 45 marktkramen door de Dorpsstraat. Bezoekers konden rondsnuffelen tussen de mooie spullen, genieten van lekker eten (zoals stroopwafels, loempia’s, Tiroler flammkuchen en taart) en in gesprek met de gemeente Bronckhorst en verenigingen. Lokale ondernemers en verenigingen lieten zich van hun beste kant zien en bezoekers hadden dan ook ruim keuze uit mooie en goede koopwaar. “We kregen veel positieve reactie van zowel de bezoekers als de deelnemers van de streekmarkt. Het aanbod was erg divers en er hing een zeer goede sfeer. Diverse ondernemers waren zelfs compleet uitverkocht aan het einde van de dag!” vertelt Sander Nijhuis, voorzitter van de Halse Dag.

 

Loterij

Ook konden bezoekers een gokje wagen bij de loterij van de Halse Dag. De hoofdprijs dit jaar: een prachtige buitenhaard, mede mogelijk gemaakt door De Heide Smid. Deelnemers konden hun naam op de lootjesenveloppe schrijven om zo kans te maken op deze mooie prijs. Om 16:00 uur werd de volle melkbus met de enveloppen meegenomen naar de kraam van De Heide Smid. De apetrotse winnaar Cindy Giesen heeft uiteindelijk de haard mee naar huis mogen nemen.

 

Voor jong én oud

Naast de streekmarkt en de loterij was er nog veel meer te doen. Survivalgroep Jan in ’t Touw had een avontuurlijke survivalbaan opgebouwd waar kinderen zich heerlijk konden uitleven. Ook waren er diverse springkussens voor de kinderen, had de gymnastiekvereniging Dynamic Gym haar tumblingbaan weer uitgerold en trof je bij de jeu de boules baan van Stichting Sport en Ontmoeten ook veel jonge spelers aan. Maar ook voor de volwassenen was er genoeg te beleven. De terrassen van Nijhof en de Woage waren geopend en ook de Taverne Edelweiss en de Foodtruck van Mirjam Koopman hadden een leuk en sfeervol terras opgebouwd. Niet Zoegen moar Bloazen en Dokters Infuustoeters speelden om beurten leuke muziek en ook bij Dorpshuis de Korenaar en de grote kerk werd weer een mooi programma aangeboden. “Bij een dag als de Halse Dag is niet alleen het programma en het weer belangrijk, maar ook de gezelligheid waar de bezoekers voor zorgen. Wij kijken terug op een zeer gezellige en geslaagde dag met weer veel bezoekers. We gaan hard aan de slag om ook van de volgende editie weer een succes te maken. Tot ziens op zondag 2 september 2018 in Halle!”

Share Button