Halse Dag barst los!


Op zondag 6 september staat Halle weer in het teken van de Halse Dag.

Zondag 6 september viert heel Halle weer feest tijdens de Halse Dag.

Zondag 6 september viert heel Halle weer feest tijdens de Halse Dag.

Nog maar even en dan is het dan echt zover: de Halse Dag 2015. Hét feest in Halle dat dit jaar op 6 september weer losbarst. Het bestuur zet de laatste puntjes op de i om de dag weer tot net zo’n succes te maken als vorig jaar. De marktkramen worden besteld, de laatste cadeautjes voor de loterij worden gekocht en de laatste programmaonderdelen worden vastgesteld.

De streekmarkt
“De teller van deelnemers aan de streekmarkt staat inmiddels op bijna 50!” zegt voorzitter Sander Nijhuis. “En niet alleen het aantal is geweldig, maar ook de goederen die men aanbiedt zijn super. We hebben nog nooit zo’n divers aanbod gehad!” De streekmarkt slingert ieder jaar door de straten van Halle. Tussen de kramen leggen de kleine Halse kids kleedjes neer om ook hun waar aan de man te brengen.

Openstelling kerk en Dorpshuis de Korenaar
Het programma krijgt beetje bij beetje een verdere invulling. Alle programmaonderdelen zijn nu geheel bekend. “We kunnen inmiddels zelfs het programma van de grote kerk en Dorpshuis de Korenaar bekendmaken, die zoals altijd hun deuren weer openen,” vertelt Nijhuis. “In de grote kerk kunnen bezoekers verschillende standjes en een mandala expositie bekijken, luisteren naar muziek van Johan Klein Nibbelink of lekker een kopje koffie of thee drinken. Dorpshuis de Korenaar verrast bezoekers met een muzikaal programma van ‘Waerkomm’n’, een tentoonstelling van edelstenen en mineralen, verkoop van zelfgemaakte artikelen door Stichting Welzijn Halle en van 13:00 tot 16:00 kunnen mensen op de parkeerplaats instappen voor een ritje met de paardenkoets.” Het levend tafelvoetbaltoernooi op het centrale plein kan helaas niet doorgaan. Maar daarvoor in de plaats komen vele verschillende gave attracties.

Het complete programma
Naast de streekmarkt, de attracties en de openstelling van de kerk en Dorpshuis de Korenaar telt het programma nog vele andere activiteiten. Zo is er een loterij, een Bikewize fietsparcours, een boekenmarkt, live muziek en zijn er lekkernijen te koop. Niets is zo lekker om tussen de bedrijvigheid door te genieten van ambachtelijk ijs, lekkere stroopwafels, vers gerookte paling, wafels of een flinke punt appeltaart. Het complete programma van de Halse Dag is hier te vinden.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.