Openstelling van de grote kerk

Tijdens de Halse Dag op zondag 7 september 2014 was de grote kerk geopend. Eenieder die wil kon de kerk bezoeken, de standjes of de expositie bekijken, luisteren naar het muzikale optreden op de harp verzorgd door Anouk Platenkamp of even een kop koffie of thee drinken.

Programma overzicht van de kerk:

  • 9:30 uur: startdienst met ds. Marissa Buitink als voorganger;
  • vanaf 12:00 uur: presentatie van verschillende groepen die zich presenteren d.m.v. standjes in de kerk. Aanwezig zijn o.a. de Wereldwinkel, het Ned. Bijbelgenootschap, Amnesty International, het RepaircafĂ© uit Varsseveld, Biologische boerderij Ruimzicht, Zorgboerderij Den Besselder;
  • 12:00 – 14:00 uur: uitleg door de organisten over het kerkorgel. Bezoekers van de Halse Dag mogen tevens proberen op het orgel te spelen;
  • Anouk Platenkamp speelt op de harp. Zij verzorgt twee keer een muzikaal optreden;
  • 16:45 uur: een korte afsluitende vesperdienst met ds. Marissa Buitink.

Verder was er een expositie in de kerk van twee kunstenaars. Tijdens de Halse dag wilden Jolanda Arntz [schilderijen] en Annelies Wolbrink [ Beelden en objecten] graag hun werken aan u laten zien. Jolanda werkt met acryl op verschillende ondergronden met de natuur als grootste inspiratiebron. Verschillende technieken zorgen voor een verrassend resultaat.
Annelies maakt beelden en objecten voor binnen en buiten, middels gemengde technieken. De mens staat meestal hierin centraal. Al haar werken worden volledig met de hand uitgewerkt en zijn daardoor unica`s.

Share Button