Programma Halse Dag 2014 bekend


De streekmarkt tijdens de Halse Dag

Tijdens de Halse Dag slingert een streekmarkt door de Dorpsstraat van Halle.

Op zondag 7 september a.s. vindt in Halle de 20ste editie van de Halse Dag plaats. Net als voorgaande jaren biedt het programma van deze feestdag weer vertier voor jong en oud. Om 12:00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag.

Speciale jubileumactiviteiten
Om het 20-jarig jubileum van de Halse Dag te vieren, staan er verschillende spectaculaire activiteiten op het programma. Zo vindt er een loterij plaats met als hoofdprijs een vaart in een luchtballon, die vanaf de Halse Dag opstijgt. Ook keert het beachvolleybaltoernooi, na het grote succes van vorig jaar, terug. Het dorpsplein van de Woage wordt omgetoverd tot een heus strand, waar diverse teams het tegen elkaar opnemen. Daarbij worden ze muzikaal ondersteund door Hugo Heideman, dé bekende dj uit de Achterhoek.

De streekmarkt
Als vanouds slingert ook deze editie van de Halse Dag een streekmarkt door de Dorpsstraat. Hier kunnen bezoekers mooie producten kopen bij lokale ondernemers en in gesprek gaan met lokale verenigingen. Daarnaast vindt er ook een kleedjesmarkt plaats tussen de ‘grote’ kramen van de streekmarkt. Deze kleedjesmarkt wordt verzorgd door de kinderen uit Halle. Deze jonge verkooptalenten brengen tijdens de Halse Dag hun waar als volwaardige verkopers aan de man.

Fun voor de kids
Maar er valt voor de kids nog meer te beleven. De jonge bezoekers kunnen zich uitleven op een grote zandbult, rondcrossen op de skelterbaan of in de grabbelton grabbelen naar een mooie prijs. Ook mogen de kinderen meedraaien in de draaimolen, springen op het springkussen en kunnen ze de kleine dieren van de Varsseveldse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging aaien.

Verdere activiteiten
Tijdens deze 20ste editie van de Halse Dag valt echter nog veel meer te beleven. Zo zijn er diverse oldtimer auto’s, tractoren en motoren te bezichtigen, treden de linedancers op en kunnen lekkerbekken genieten van wafels, appeltaart, een vers gerookte paling of een heerlijke curryworst. Ook zijn Dorpshuis “De Korenaar” en de grote kerk geopend. Eenieder die wil kan in de kerk de standjes en de expositie bekijken, luisteren naar prachtige harpmuziek verzorgd door Anouk Platenkamp, zelf het kerkorgel bespelen of even een kop koffie of thee drinken. Het complete programma van de Halse Dag valt te lezen onder het kopje programma.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.