Voetbal komt tot leven op Halse Dag


Naast de sportactiviteit is ook de streek- en kleedjesmarkt een vast onderdeel van de Halse Dag.

Naast de sportactiviteit is ook de streek- en kleedjesmarkt een vast onderdeel van de Halse Dag.

Zondag 6 september 2015 is het weer zover: de Halse Dag 2015. De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen, maar kan alvast één van de programmaonderdelen bekend maken. “Dit jaar organiseren we samen met SV Halle een spectaculair levend tafelvoetbaltoernooi op het plein bij de kerk,” aldus voorzitter Sander Nijhuis. “Een happening voor jong en oud, waarvoor eenieder zich vanaf nu kan aanmelden.”

Levend tafelvoetbal
Zondag 6 september 2015 is het weer zover: de Halse Dag 2015. De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen, maar kan alvast één van de programmaonderdelen bekend maken. “Dit jaar organiseren we samen met SV Halle een spectaculair levend tafelvoetbaltoernooi op het plein bij de kerk,” aldus voorzitter Sander Nijhuis. “Een happening voor jong en oud, waarvoor eenieder zich vanaf nu kan aanmelden.”Een sportieve activiteit op het centrale plein, het is één van de tradities van de Halse Dag. En iedere keer staat er weer een andere activiteit op het programma. “De afgelopen twee jaar was er een groots beachvolleybaltoernooi, waarvoor de aanmeldingen maar bleven binnenstromen. Het beachvolleybal was een succes, maar we willen blijven vernieuwen,” vertelt Nijhuis. “Een belangrijk aspect bij het uitkiezen van de sport is dat het anders moet zijn als anders. Iedereen kent het gewone tafelvoetbal wel, maar nu kunnen mensen eens zelf ervaren hoe het is om zo’n poppetje te zijn. Geweldig toch? Een mooie belevenis voor zowel de deelnemers als de toeschouwers!”

Deelnemen
Het toernooi vindt plaats in teams van minimaal zes personen, waarvan iedereen negen jaar of ouder moet zijn. De teams kunnen zich met vermelding van de leeftijd van elk teamlid tot 1 augustus 2015 aanmelden via sportactiviteit@halsedag.nl of via het online aanmeldformulier op halsedag.nl/voetbaltoernooi. Voor deelname wordt per team een bijdrage van € 10,- gevraagd.

Overige activiteiten
Naast het levend tafelvoetbaltoernooi vindt ook dit jaar weer de streekmarkt plaats. “Op de streekmarkt staan mensen met goede koopwaar en presenteren verenigingen zich. Om een kraam of standplaats te huren, kunnen mensen het aanmeldformulier invullen op onze website halsedag.nl/streekmarkt of een e-mail sturen naar halsedag@hotmail.com,” vertelt Nijhuis. “En daarnaast zullen er ook vele diverse andere activiteiten plaatsvinden. Want de Halse Dag is een feest voor heel Halle en omgeving. Voor jong én oud.”

Over de Halse Dag
De Halse Dag vindt elke eerste zondag van september plaats en trekt elke editie meer dan 2.500 bezoekers, afkomstig uit de hele regio rondom Halle. Het is een heuse traditie en een dag waar veel bewoners uit Halle en omstreken naar uitkijken. Dit jaar vindt de Halse Dag op zondag 6 september plaats.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.