Wederom een succesvolle Halse Dag


Een van de programmaonderdelen van de Halse Dag 2016 was een beachvolleybaltoernooi op het centrale plein van Halle.

Een van de programmaonderdelen van de Halse Dag 2016 was een beachvolleybaltoernooi op het centrale plein van Halle.

Zondag 4 september 2016 vond in Halle de 22ste editie van de Halse Dag plaats. Ook dit jaar trok de Halse Dag ruim 2.500 bezoekers. Het programma stond dan ook bol van activiteiten, zoals de streekmarkt, een beachvolleybaltoernooi en een zang-, dans- en muziekconcert. “Het weer zat mee, het programma was zeer divers en er hing een gezellige sfeer,” vertelt Sander Nijhuis, voorzitter van de Halse Dag. “We kijken terug op een zeer geslaagde Halse Dag.”

Streekmarkt en loterij
Kenmerkend voor de Halse Dag is de streekmarkt die door de Dorpsstraat slingert. De organisatie had ook dit jaar weer een mooi aanbod aan diverse producten, lekkernijen en verenigingen die zichzelf presenteren. Bezoekers konden snuffelen tussen de kramen vol kleding en sieraden, een mooi boek uitzoeken bij de boekenmarkt van Muziekvereniging Euterpe en lekker smullen van onder andere vers gerookte paling, gebakken champignons, stroopwafels en loempia’s. Ook dit jaar konden mensen weer loten kopen voor de loterij van de Halse Dag zelf. Met dit jaar als hoofdprijs: een vakantiecheque van € 150,-. De hoofdprijs is gewonnen door Amber Berendsen.

Beachvolleybaltoernooi
Op het centrale plein van Halle keerde dit jaar het beachvolleybaltoernooi weer terug. In een jeugdtoernooi en in een volwassenentoernooi speelden diverse teams tegen elkaar voor een roos (mede mogelijk gemaakt door Bloemisterij Erwin Legters) en om de hoofdprijs: een heerlijke slagroomtaart, verzorgt door supermarkt Attent Hesselink uit Halle. Het toernooi trok veel bekijks. Veel bezoekers moedigden de teams aan die op het “strand” speelden dat Transportbedrijf Vels en de firma Luimes beschikbaar stelden. Het jeugdtoernooi is gewonnen door “De Triangelaars”. Het team “SEV” sleepte de hoofdprijs in de wacht bij het volwassenentoernooi.

Zang-, dans- en muziekconcert
Nieuw dit jaar was een uniek zang-, dans- en muziekconcert dat georganiseerd werd bij het Halse Dorpshuis de Korenaar. Van 12:00 tot 17:00 was er een afwisselend programma waarbij de koren Kiek An en Njoy, de Muziekvereniging Euterpe, dansgroep Wi’j eren ‘t Olde en zangeres Lizzy Ossevoort (bekend van The Voice) diverse malen optraden. Het concert was een groots succes, getuige het aantal mensen dat kwam kijken en luisteren naar de optredens.

Volop gezelligheid
Naast de streekmarkt, het beachvolleybaltoernooi en het zang-, dans- en muziekconcert was er nog veel meer te beleven tijdens de Halse Dag 2016. Zo hadden de grote kerk en Dorpshuis de Korenaar de deuren geopend, dansten de Halse linedancers vele malen op het podium bij Café Nijhof en konden kinderen zich uitleven op de verschillende springkussens en bij een groot pannaveld bij Garage Venderbosch. Op de tumblingbaan van Dynamic Gym sprongen bezoekers vele meters de lucht in en vele bezoekers namen een kijkje bij de 14 oldtimer trekkers en diverse raceauto’s die tentoongesteld stonden.

Sponsoren
De Halse Dag kan niet georganiseerd worden zonder sponsoren. De organisatie is dan ook erg blij dat zij ieder jaar weer kunnen rekenen op de steun van ondernemers, Stichting Halles Belang, hoofdsponsor Coops en supporters van de Halse Dag die op de Halse Dag stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. “Zonder onze geweldig sponsoren is de Halse Dag niet mogelijk,” vertelt Sander Nijhuis. “Onze dank is dan ook zeer groot voor iedereen die ons steunt.”

De volgende editie van de Halse Dag vindt plaats op zondag 3 september 2017.

Share Button