Toon je talent op de Halse Dag

Inmiddels is het al een begrip te noemen: De Halse Dag. Dit jaarlijks terugkerende event, dat plaatsvindt op de eerste zondag van september, wordt dit jaar maar liefst voor de 27e keer gehouden in het Achterhoekse dorpje Halle. Als bezoeker struint u door de prachtige dorpsstraat langs gezellig aangeklede kraampjes, laat u zich verleiden tot wat lekkers te eten of drinken terwijl er van muziek en dans wordt genoten. Voor dat laatste is het bestuur van De Halse dag nog op zoek naar eenieder die zijn talent wil tonen.

Streekproducten blijven in trek

Ieder jaar is de streekmarkt weer populair en één van de grootste redenen dat men van heinde en verre De Halse Dag bezoekt. Met heerlijke lokale producten worden bezoekers door de Dorpsstraat heen geleid, waar ze unieke (streek)producten kunnen kopen in de gezellige kraampjes.  “Standhouders die graag een kraampje of een eigen standplaats willen, kunnen zich nu al via onze website aanmelden. Doe dat ook vooral, want van eerdere edities weten we dat zodra het mooie weer nadert, de aanvragen hard gaan”, vertelt een vrolijk gestemde Erna Venneker. Naast voorzitter, is zij ook het aanspreekpunt voor standhouders. Traditiegetrouw kunnen de kinderen van de basisschool weer hun kleedje neerleggen en hun waar verkopen.

Talent? Meld je aan!

Naast deze grote publiekstrekker is er voor dit jaar ook weer een aantrekkelijk thema gekozen: talent. Denk hierbij aan bandjes, zang, koren maar ook dans, cabaret, kunst of acts zoals goochelaars of jongleren. Het bestuur roept dan ook jong en oud op om zich vooral aan te melden en iedereen kennis te laten maken met hun talent op deze dag, die elk jaar meer dan 2.500 bezoekers trekt. Meld je hier aan.

Nieuwe leden in het bestuur

De Halse dag heeft een nieuw bestuur, dit jaar bestaande uit allemaal enthousiaste dames. We gaan er een feest van maken.

De aftrap, die begin dit jaar plaatsvond, werd gedaan door een deels nieuw bestuur. Anneke Moorman, Tessa van der Veer en Lies van ‘t Pad sloten zich aan bij bestuursleden Herdien Beekman, Erna Venneker en Bertine Hermans. Met de komst van deze nieuwe bestuursleden, bestaat dit gezellige bestuur uit allemaal dames. Zij zetten zich met heel veel plezier in voor de 27e editie van de Halse Dag. Bekijk hier het nieuwe bestuur.

Over de Halse Dag

De Halse Dag vindt elke eerste zondag van september plaats en trekt elk jaar meer dan 2.500 bezoekers, afkomstig uit de hele regio rondom Halle. Het is een heuse traditie en een dag waar veel bewoners, standhouders en bezoekers uit Halle en omstreken naar uitkijken. Dit jaar vindt de Halse Dag op zondag 3 september plaats. Zet deze datum alvast in uw agenda, zodat ook u kunt genieten van een heerlijk dagje uit in de Achterhoek. Meer informatie over deze dag en aanmelden voor standhouders en talenten kan via deze compleet vernieuwde website.

Share Button